timetomoveVelika Eurodeskova kampanja "Time to Move" u listopadu 2016. će mlade diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja.

icmlogoOsijek icmsisak icmvukovar
eurodesk

euportal


agencijaPridruži se Europskim snagama solidarnosti

eu snage solidarnosti

Europske snage solidarnosti nova su inicijativa Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu koji su od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.

 

Nakon jednostavnog postupka registracije sudionici Europskih snaga solidarnosti mogu biti odabrani i pozvani sudjelovati u širokom rasponu projekata, kao što su pomoć pri sprečavanju prirodnih katastrofa ili obnovi nakon katastrofa, pomoć u centrima za tražitelje azila ili rad na različitim socijalnim pitanjima u zajednicama.

Za Europske snage solidarnosti možete se registrirati s navršenih 17 godina, ali ne možete započinjati projekte dok ne navršite 18. Projekti Europskih snaga solidarnosti bit će dostupni sudionicima u dobi do 30 godina.

Svi mladi koji sudjeluju u Europskim snagama solidarnosti moraju se složiti s njihovom misijom i načelima te ih se pridržavati.

Projekti koje podupiru Europske snage solidarnosti mogu trajati od dva mjeseca do dvanaest mjeseci. Obično će se odvijati u državama članicama Europske unije.

europske snage solidarnosti

Više informacija o Europskim snagama solidarnosti [najčešća pitanja]

Zainteresirani ste?

Ako ste spremni na izazov i želite se posvetiti pomaganju drugima, pridružite se Europskim snagama solidarnosti već danas - OVDJE!

Izvor: europa.eu

Aktivno sudjelovanje

proni
PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek