timetomoveVelika Eurodeskova kampanja "Time to Move" u listopadu 2016. će mlade diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja.

icmlogoOsijek icmsisak icmvukovar
eurodesk

euportal


agencijaPrijava za sudjelovanje na tematskom seminaru u Essenu

agencija za mobilnost

Agencija za mobilnost i programe EU Vas poziva na prijavu za sudjelovanje na tematskom seminaru pod nazivom „Education, Participation, Integration – Erasmus+ for Refugees“, koji će se održati u Essenu, Njemačkoj u razdoblju od 19.-20.04.2016. god

Radni jezik seminara je engleski.
Svrha seminara je:
pružiti podršku ustanovama/organizacijama u jednostavnijoj integraciji izbjeglica
razmjena i korištenje inovativnih koncepata iz partnerskih zemalja
povećanje vidljivosti europske podrške kroz program Erasmus+.

Na seminaru će biti oko 300 sudionika iz cijele Europe, a do najviše 14 mjesta je rezervirano za sudionike iz Hrvatske iz područja mladih, općeg (školskog) obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te visokog obrazovanja. Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

Na natječaj za odabir sudionika za ovaj seminar mogu se prijaviti predstavnici obrazovnih ustanova (visoko, strukovno obrazovanje i osposobljavanje i školsko obrazovanje), predstavnici nevladinih i neprofitnih organizacija, tijela lokalne uprave, zavoda za zapošljavanje, komora, poduzeća i drugih organizacija i ostali dionici koji su uključeni u integraciju izbjeglica u zapošljavanje i obrazovanje. Na natječaj se može prijaviti po jedan sudionik iz jedne organizacije.

Seminar je namijenjen organizacijama čije bi se djelovanje na nekoj od tematskih platformi (navedene u tekstu natječaja) moglo usmjeriti ka integraciji izbjeglica.
Troškove smještaja i kotizacije pokriva njemačka Erasmus+ nacionalna agencija BiBB, dok će Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirati putne troškove sudionika u iznosu od najviše 400,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 kuna.

Iznimka za prijavitelje iz područja visokog obrazovanja: putne troškove za odabrane sudionike sufinancirat će njihovo matično visoko učiliąte iz sredstava Potpora organizaciji (OS) u okviru Erasmus+ Ključna aktivnost 1 - Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja (KA103).
Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca: https://docs.google.com/forms/d/16yAllVkGxS0b-Mc44GQMhsEHT6G2wUkvJKppD013Xnk/viewform?c=0&w=1

Skrećemo pozornost na to da prijavitelj mora imati suglasnost zakonskog predstavnika ustanove za prijavu (dovoljna je usmena suglasnost) ako istu predaje za područje općeg (školskog) obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja ili mladih tj. mora obavijestiti institucionalnog Erasmus koordinatora o prijavi, ako predaje prijavu za područje visokog obrazovanja.
Krajnji rok za prijavu na seminar je 17.01.2016.

Više informacija o tematskom seminaru i kriterijima za odabir sudionika moľete pronaći na mrežnoj stranici: http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/poziv-na-prijavu-za-sudjelovanje-na-seminaru-education-participation-integration-erasmus-for-refugees-/

Aktivno sudjelovanje

proni
PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek