timetomoveVelika Eurodeskova kampanja "Time to Move" u listopadu 2016. će mlade diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja.

icmlogoOsijek icmsisak icmvukovar
eurodesk

euportal


agencijaPoziv na seminare u povodu natječaja za program Erasmus+ za 2016.

agencija za mobilnost

Erasmus+ najveći je program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Navedenim je programom za cijelu Europu u 2016. predviđen proračun viši od 1,8 milijardi eura, od čega je za Republiku Hrvatsku planirano više od 15 milijuna eura.

 

Raspoloživa sredstva dodjeljuju se javnim natječajem koji je u listopadu 2015. raspisala Europska komisija (Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2016. godinu - engleska verzija, hrvatska verzija - od 20. listopada te Ispravak prvotnog Poziva - engleska verzija, hrvatska verzija - od 22. listopada), a koji je u Republici Hrvatskoj objavila Agencija za mobilnost i programe Europske unije, nacionalna agencija zadužena za provedbu programa Erasmus+ na području Republike Hrvatske.

Rokovi za prijavu projektnih prijedloga na program Erasmus+ protežu se od 2. veljače do 4. listopada 2016., ovisno o području prijave i vrsti prijavljene aktivnosti.

Sa svrhom potpore prijaviteljima projektnih prijedloga Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na informativno-edukativne seminare radi podizanja kvalitete prijava. Seminari će se održati prema sljedećem rasporedu:

područje predškolskog odgoja i općeg obrazovanja - 8. prosinca 2015. (Preliminarni program)
područje visokog obrazovanja - 11. prosinca 2015. (Preliminarni program)
područje mladih - 14. prosinca 2015. (Preliminarni program)
područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih - 16. prosinca 2015. (Preliminarni program)

Mjesto održavanja seminara je Zagreb, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1, a sastojat će se od sljedećih cjelina:

tematski dio s predstavljanjem rezultata provedbe programa Erasmus+, prioriteta, strategija i istraživanja unutar pojedinog područja
kvalitativni dio s primjerima projekata u provedbi koji se ističu po svojim kvalitativnim obilježjima
praktični dio s radionicama za izradu projektnih prijava.

Za sudjelovanje u praktičnom dijelu iz područja općeg, strukovnog i obrazovanja odraslih te područja mladih potrebno je na prijavnom obrascu unaprijed naznačiti područje interesa - Ključnu aktivnost 1, 2 ili 3, projektnu temu, problem ili potrebu na koju projekt odgovara te očekivane rezultate.

Prijave na informativno-edukativne seminare zaprimaju se putem prijavnog obrasca na sljedećoj poveznici do 3. prosinca 2015., a broj mjesta je ograničen. Moguće je prijaviti se samo na tematski i kvalitativni dio te dodatno na radionički dio.

Kako bismo vam osigurali lakše, brže i jednostavnije pronalaženje informacija o načinu sudjelovanja i provedbi projekata koje financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije te imajući na umu da je upravo mrežna stranica primarni izvor informacija, s ukupno 953 071 pregledom stranice koju je u razdoblju od 1. listopada 2014. do 1. listopada 2015. ostvario 134 031 jedinstveni korisnik, obavještavamo vas kako smo pokrenuli novu mrežnu stranicu www.mobilnost.hr. Na navedenoj adresi možete pronaći više informacija o programu Erasmus+ te ostalim programima, mrežama i inicijativama u nadležnosti Agencije.

Za dodatne informacije ljubazno molimo da se obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Aktivno sudjelovanje

proni
PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek