timetomoveVelika Eurodeskova kampanja "Time to Move" u listopadu 2016. će mlade diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja.

icmlogoOsijek icmsisak icmvukovar
eurodesk

euportal


agencijaNatječaj u pisanju eseja

writing_competition_large_rectangle_hr2

Europska komisija objavila natječaj u pisanju eseja „Tako slične, tako različite, tako europske“ na teme iskustava u proširenoj Europskoj uniji te suočavanju Europske unije s izazovima budućnosti.

Natječaj je namijenjen mladima u dobi od 18 do 25 godina iz 28 država članica EU i traje do 27. veljače 2015. u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Sudionici mogu pisati o jednoj od sljedećih tema (ili o objema):

-Kakva su vaša iskustva u proširenoj Europskoj uniji?
-Kako se proširena Europska unija može suočiti s izazovima budućnosti?

Iz svake će države sudionice biti izabran po jedan pobjednik. Svi državni pobjednici bit će pozvani u trodnevni posjet Bruxellesu, a njihovi će radovi biti objavljeni na web-stranici Europske komisije te u vodećim medijima u njihovim državama.

Preuzmi pravila natječaja, a svakako prouči prijavni obrazac prije nego što počneš pisati esej. Dodatne informacije o EU politici proširenja potražite na web-stranici Glavne uprava za proširenje (DG ELARG) Europske komisije, gdje ćeš naći i pravila natječaja i prijavne obrasce.

Pri pisanju eseja mogu ti pomoći i infografike s relevantnim podacima o konkretnim pogodnostima razvoja poslovanja, mobilnosti, sigurnosti i životnog standarda građana unutar proširene Europske unije - nađi ih u linkovima niže.

Izvor: europa.eu

Aktivno sudjelovanje

proni
PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek