timetomoveVelika Eurodeskova kampanja "Time to Move" u listopadu 2016. će mlade diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja.

icmlogoOsijek icmsisak icmvukovar
eurodesk

euportal


agencijaŽene u EU-u rađaju s nešto manje od 29 godina

zene_euBugarke i Rumunjke najmlađe rađaju prvo dijete u Europskoj uniji, a Talijanke i Španjolke najstarije su provorotkinje, vidi se iz izvješća EU-ove statističke agencije objavljenoga u srijedu (13. svibanj).

Više...

 

Svibanjska tema za goste fotografe: Mir i sigurnost


Priprema, pozor, ptičica! I ove godine Europski vas parlament poziva vas da sudjelujete u našem fotografskom natječaju, ovog puta inspiriranim Europskom godinom za razvoj.

Više...

 

Napravi kratki video i osvoji put u Strasbourg

medijske-nade-2 1U četvrtom krugu novinarskog natječaja za studente "Medijske nade" u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj potrebno je snimiti jednominutni video o proslavi Dana Europe 9. svibnja

Više...

 

Europski dan informiranja mladih

Već neko vrijeme proučavaš mogućnosti zapošljavanja ili studentske razmjene u EU, no od toliko informacija na internetu – ne znaš više odakle krenuti i imaš još više upitnika iznad glave nego prije?

Pogledaj više...

 

Novčana pomoć organizacijama koje vode mladi

un-habitatOrganizacije koje vode mladi u zemljama u razvoju,a koje rade na razvoju i poboljšanju života mladih ljudi i njihovih zajednica, dočekali su svoju priliku! Odnedavno se pojavila nova prilika za financiranjenjihovih porjekata - UN-HABITAT Urban Youth Fund.

Više...

 

Zaštitimo brački kamen, pašku čipku, slavonski zlatovez

EU_zastava_01Odbor za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta u srijedu (6. svibnja) je raspravljao u uvođenju oznake geografskog porijekla zane-poljoprivredne proizvode.

Više...

 

Adriatic German Job Day

adriatic german job day 

Ukoliko tražiš posao u Njemačkoj, nemoj propustiti Adriatic German Job Day koji će se održati 21. svibnja. Ovaj događaj namjenjen je osobama iz Slovenije i Hrvatske,a koje žele pronaći posao u Njemačkoj. 

Više...

 

Živa knjižnica - Bookiraj se!

Europski tjedan mladih održava se od 27. travnja do 10. svibnja 2015. u cijeloj Europi! Uključi se u događaje u svom mjestu i pridruži se proslavi svog tjedna!

Više...

 

Međunarodna konferencija o proširenju Europske unije

091002_cr_flagProširenje EU je uvijek pitanje koje sa sobom donosi puno „ZA“ i puno „PROTIV“.

Više...

 

Natječaj za inovativne projekte ''New Ways to Grow"

new ways to growOvogodišnji europski natječaj društvenih inovacija ''New Ways to Grow'' službeno je otvoren! 

Više...

 

Aktivno sudjelovanje

proni
PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek

Joomla extensions by Siteground Hosting