timetomoveVelika Eurodeskova kampanja "Time to Move" u listopadu 2016. će mlade diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja.

icmlogoOsijek icmsisak icmvukovar
eurodesk

euportal


agencijaStažiranje u Europskom revizorskom sudu-natječaj

europski sud Svake godine Europski revizorski sud organizira stažiranje koje može trajati 3, 4 ili maksimalno 5 mjeseci. Sljedeći rok za prijavu za stažiranje, koje počinje u veljači 2017., je 31. listopada 2016.

Više...

 

Sudjeluj u foto natječaju "Zamisli Europu bez granica"

photo_competitionSudjeluj u foto natječaju, osvoji putovanje u Bruxelles i fotografsku oprema u vrijednosti do 2000 eura. Europski socijalisti u Odboru regija pokrenuli su foto natječaj na temu "Zamisli Europu bez granica".

Više...

 

Mladi lingvisti napravili portal za učenje hrvatskog jezika

logo_large 1Skupina mladih lingvista s Filozofskog fakulteta u Zagrebu izradila je besplatan portal za e-učenje hrvatskog jezika u sklopu projekta HR4EU, financiranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu projekta, osim što izrađuju tečaj za e-učenje hrvatskoga jezika, razvijaju i nove te nadograđuju postojeće računalne resurse za hrvatski jezik.

Više...

 

Besplatna međunarodna edukacija za nezaposlene mlade

workit_youth_exchange_header

Traže se mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina koje nisu zaposlene, u obrazovanju ili osposobljavanju za sudjelovanje u međunarodnom ERASMUS+ projektu "Work it!" koji će se održati na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Kolenici, pokraj Vrbovca, od 25. do 31.5.2016.

Više...

 

Edukacije o poduzetništvu u Europi

Poduzetničke vještine obuhvaćaju nivo kompetencija nužnih za prilagodbu na promjenjive uvjete u ekonomiji i na tržištu rada. Ključni elementi su: poduzetničko razmišljanje, kreativnost, sposobnost rješavanja problema, timski rad i komunikacija. Izvješće o edukacijama o poduzetništvu obuhvaća informacije u 33 zemlje EU. Više na linku.

 

Doznaj (na vrijeme) sve o mobilnosti

doznaj na vrijemeMobilnost mora predstavljati priliku, a ne potrebu, dodanu vrijednost, a ne rizik, za što su ključni preduvjeti dobra informiranost i kvalitetna priprema. Dođite i na jednom mjestu doznajte relevantne informacije i savjete o formalnim i praktičnim preduvjetima mobilnosti na europskoj razini.

Više...

 

Prijavi se na trening seminar "Youth Can"

28112_sainsburys-walthamstow-launches-youth-can-initative

Želiš steći nove vještine ili usavršiti već postojeće? Mirovna grupa mladih Dunav poziva te na Leader trening seminar "Youth Can". Trening se održava od 10. do 18. svibnja 2016. godine u Vlasenici (Bosna i Hercegovina).

Više...

 

Prijavi se za volontiranje!

header-logo-big-eusa

Gradovi Zagreb i Rijeka u srpnju 2016. godine biti će domaćini najveće i najmasovnije europske sportske manifestacije, Europskih sveučilišnih igara. Igre će se održati u razdoblju od 12. do 25. srpnja 2016. godine, a predviđeno je sudjelovanje preko 5000 studenata sa 300 sveučilišta iz 40 europskih zemalja.

Više...

 

Napiši esej i otputuj u Tokyo!

esejUNESCO i Zaklada Goi Peace pokrenuli su Međunarodni natječaj eseja za mlade 2016. Tema ovogodišnjeg natjecanja je: "Obrazovanje za izgradnju bolje budućnosti za sve."

Više...

 

Moving within Europe - savjeti

Što je s pravom na novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti ako ste radili u više članica EU?

Više...

 

Aktivno sudjelovanje

proni
PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek

Joomla extensions by Siteground Hosting